Zeleni BILTEN

4th December 2022

Predstavljamo prva tri broja biltena pod nazivom „Zeleni BILTEN“, koji su dio istoimenog projekta čiji je primarni cilj jačanje svijesti o značaju zaštite okoliša, transparentnost i lakše dostupnost informacija široj javnosti, a sve u cilju poticanja prepoznavanja vlastite uloge građana i mogućnosti uključivanja i djelovanja po pitanju zaštite okoliša.

Projekat je osmišljen za podizanje javne svijesti putem diseminacije znanja i informacija po pitanju zaštite okoliša putem elektronskog ZELENOG biltena. Za elektronsko izdanje ZELENOG Biltena odlučili smo se zbog smanjene produkcije otpada u odnosu na printana izdanja – izostanak papirnog otpada i široki spektar distribucije (razni web portali, direktno slanje putem mail-a, brža distribucija i dr.).

Sadržaj ZELENOG Biltena obuhvata široku lepezu informacija kao što su: promocije raznih okolinskih projekata koji se provode na teritoriji FBiH, nove usvojene propise, zanimljivosti i događaje po pitanju zaštite okoliša za dati period, aktuelnostima iz regije i svijeta, intervjui i sl., tako da će veliki broj građana dobiti veliki broj informacija o zaštiti okoliša i načinu provođenja mjera zaštite okoliša.

Osim lokalnih kontakata i predstavljanja aktivnosti i problemate koja odražava trenutno stanje u Federaciji BiH, kroz ZELENI Bilten će se predstavljati i trenutne aktivnosti i problematiku u regiji i svijetu.

Projekat „Zeleni BILTEN“ sufinansira Fond za zaštitu okoliša FBIH, a implementira REIC – Regionalni centar za obrazovanje i informisanje, Sarajevo.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *