Međunarodni trening za obuku energetskih savjetnika: Impresije učesnika iz Bosne i Hercegovine

15th February 2024

Datum: 28. seprembar – 01. August 2023.

Mjesto: Politehnički Univerzitet Marche u Anconi, Italija

Jedan od učesnika treninga iz Bosne i Hercegovine, Tarik Garib podijelio je svoje impresije vezane za obuku energetskih savjetnika održanu u Anconi:

Kao učesnik treninga na Politehničkom Univerzitetu Marche u Anconi, želim da podijelim svoje lične utiske i iskustva sa ovog značajnog događaja. Tokom trajanja treninga, koji je obuhvatao period od 28. septembar – 01. August 2023. godine, imao sam priliku da se upoznam sa izazovima energetske siromašnosti u ruralnim područjima i procesom energetske tranzicije.

Susret sa mladim predstavnicima iz različitih zemalja koji se suočavaju sa sličnim izazovima kao i mladi u Bosni i Hercegovini, bio je izuzetno inspirativan. Razmjena iskustava i ideja sa mladim kolegama iz drugih zemalja bila je dragocjena, pružajući mi uvid u različite strategije i prakse u rješavanju problema energetske siromašnosti.

Predavanja koja su nam održali stručnjaci su bila informativna i inspirativna. Razumijevanje trenutnog stanja u Evropi u vezi sa energetskom tranzicijom, kao i moguća rješenja za navedene probleme, bilo je veoma korisno za moje dalje angažovanje u ovoj oblasti.

Ovaj trening je dodatno potvrdio važnost pružanja podrške mladim u Bosni i Hercegovini kako bismo svi zajedno radili na rješavanju izazova energetske siromašnosti i energetske tranzicije. Nastojat ću da prenesem stečeno znanje i motivišem druge da se angažuju u ovoj važnoj borbi.

Ukupno gledano, zadovoljan sam iskustvom i sadržajem treninga. Vjerujem da će moje učešće na ovom treningu doprinijeti boljem razumijevanju problema energetske siromašnosti u Bosni i Hercegovini, te će mi pomoći da budem aktivniji u pronalaženju održivih rješenja za moju zemlju.

Tarik Garib, učesnik iz Bosne i Hercegovine

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *