Međunarodni trening za obuku energetskih savjetnika: Impresije učesnika iz Bosne i Hercegovine 3

27th February 2024

Datum: 28. seprembar – 01. August 2023.

Mjesto: Politehnički Univerzitet Marche u Anconi, Italija

Jedna od učesnica treninga iz Bosne i Hercegovine, Amina Osmanagić podijelila je svoje impresije vezane za obuku energetskih savjetnika održanu u Anconi:

Prošle godine, imala sam čast da budem učesnica International Training Course-a za Energy Efficiency (EE) Advisors, održanog u Anconi. Imala sam priliku steći korisno znanje o inovativnim tehnologijama obnovljive energije, pristupima za postizanje energetske efikasnosti te primjenama istih u urbanim i ruralnim područjima. Istaknuta je važnost solarne energije, njenom potencijalu te praktičnim primjerima iste kao i prednostima koje ovaj vid energije nudi.

Bilo je zadovoljstvo slušati o ovoj temi od strane međunarodnih stručnjaka koji su podijelili svoja stručna iskustva, što mi je omogućilo da steknem veće znanje i motivisalo da dalje istražujem o ovoj oblasti. Ono što je meni učinilo ovaj kurs naročito interesantnim bile su interaktivne radionice, gdje sam kroz praktičan rad i grupne zadatke naučila primijeniti teoretsko znanje kroz rješavanje stvarnih studija slučaja. Radujem se primjeni stečenog znanja u svojoj zajednici i doprinijeti boljoj budućnosti.

Amina Osmanagić, učesnica iz Bosne i Hercegovine

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *