Održana Prva crowdfunding konferencija o održivoj energiji u Bosni i Hercegovini

24th October 2018
Nihad

U Sarajevu je 24.10.2018. godine u sklopu sajma RENEXPO održana Prva crowdfunding konferencija o održivoj energiji u Bosni i Hercegovini. Fokus ove konferencije bio je na modelima finansiranja projekata energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije korištenjem modela grupnog finansiranja (crowdfunding).

Nevladina organizacija REIC u saradnji sa njemačkom fondacijom Heinrich Böll realizuje projekat ENZA 3 (ENergetske ZAdruge). U sklopu navedenog projekta pokrenuta je prva građanska inicijativa u Bosni i Hercegovini kojom se planira nabavka solarnih kolektora za potrošnu toplu vodu, te instalacija istih na krov J.U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica.

Konferenciji je prisustvovao veliki broj građana i građanki koji su imali priliku saznati šta je to crowdfunding, koji su alternativni načini finansiranja projekata obnovljivih izvora energije, te kako mogu podržati prvu građansku inicijativu.

Pozivamo sve da podrže ovu građansku inicijativu i da postanu dio održive priče na https://www.indiegogo.com/projects/gradanska-inicijativa-za-solarnu-energiju/x/19534108#/!

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *