Edukacija o cirkularnoj ekonomiji

8th December 2021
Arijana Šuvak

POZIV za učešće na edukaciji o cirkularnoj ekonomiji u okviru projekta Circular Economy Balkan Beacons (Svjetionici cirkularne ekonomije na Balkanu)

Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja za Jugoistočnu Evropu – REIC je početkom 2021. godine postao sedmi član konzorcija koji od 2020. godine provodi međunarodni projekat Circular Economy Balkan Beacons (CE BALKAN BEACONS) podržan od strane EIT Climate-KICa i Evropske Unije. Projekat ima za cilj kreiranje jedinstvenog ekosistema koji će podržati inovacije i implementaciju cirkularne ekonomije. Osnovna ideja ovog projekta jeste stvaranje fizičkog prostora koji će omogućiti inovatorima da kreiraju, testiraju i komercijalizuju eko-inovacije i na taj način pomognu malim i srednjim preduzećima da implementiraju cirkularni model poslovanja. Jedan od osnovnih zadaća „svjetionika“ projekta, u ovom slučaju REIC-a, jeste širenje zananja i podizanje svijesti o cirkularnoj ekonomiji. S tim u vezi REIC organizuje jednodnevnu interaktivnu edukaciju o cirkularnoj ekonomiji za predstavnike javnog sektora u Bosni i Hercegovini.

Jednodnevna interaktivna edukacija će se održati 17.12.2021. godine u hotelu Hills u Sarajevu, a za prijavu na program Vas molimo da popunite i dostavite prijavni formular najkasnije do 15.12.2021. godine. Imajući u vidu multisektorski pristup u kreiranju cirkularnog eko sistema, molimo Vas da navedete imena zaposlenih iz minimum dva, a najviše pet različitih sektora, koji će učestvovati na edukaciji. Molimo Vas imajte u vidu da su mjesta za učešće u programu ograničena. Detaljna agenda će biti dostavljena učesnicima nekoliko dana pred sam događaj. Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem ovog emaila: info@reic.org.ba.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *