POZIV NA WEBINAR

25th January 2022
Arijana Šuvak

“Unapređenje upravljanja energijom i resursima u javnim zgradama kroz EduFootprint Plus metodologiju” (02.02.2022., 14:00 – 15:30)

Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja za Jugoistočnu Evropu – REIC organizuje webinar “Unapređenje upravljanja energijom i resursima u javnim zgradama kroz EduFootprint Plus metodologiju”, a koji će se održati 02.02.2022. godine, u period od 14:00 do 15:30. U toku webinara biće predstavljene sljedeće teme:

  • EduFootprint Plus projekat
  • Metodologija procjene životnog ciklusa i OEF metoda
  • EduFootprint alati: kalkulator i aplikacija
  • Izrada plana unapređenja

Glavni cilj EduFootprint Plus projekta je omogućavanje izračuna okolinskog otiska svih aktivnosti koje se odvijaju u javnim zgradama. To će se ostvariti korištenjem pojednostavljene metode procjene životnog ciklusa, koja identifikuje značajna područja uticaja, a zatim unapređenjem ponašanja korisnika kako bi se smanjio ukupni otisak, kroz prenos i kapitalizaciju finalnih proizvoda EduFootprint Plus projekta: kalkulatora i aplikacije.

Kroz webinar će se prenijeti kompletan skup testiranih alata i zajedničkih parametara na transnacionalnom nivou, koji će moći ukazati na realniji uticaj aktivnosti koje se dešavaju u javnim zgradama na okoliš, uključujući njenu potrošnju energije, a time i sistem planiranja (sistem e-podrške, uključujući EduFootprint alate), kako bi se razumjelo u kojim djelatnostima i komunalnim djelatnostima su utjecaji najveći i kako bi se bolje planirale mjere na osnovu identifikovanih potreba za poboljšanje upravljanja energijom kroz edukaciju ljudi koji ih koriste.

Webinar je namijenjen svim upraviteljima i vlasnicima javnih zgrada, osobama zaposlenim u tehničkom sektoru u administrativnim zgradama, kao i svim osobama koji su aktivno uključene u projekte unapređenja energijske efikasnosti i smanjenja negativnih uticaja na okoliš.  

Link za pristup webinaru: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0kdOCqqzojHdQhbvz5Yw8ZIQBhmBnidGxD

Za sve dodatne informacije ili pitanja možete se obratiti na: e-mail: a.suvak@reic.org.ba

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *