AQUAMALL: Uspješno okončana prva obuka “Upravljanje kvalitetom zraka na lokalnom nivou” (Zenica, 17-18.10.2019.)

22nd October 2019
Arijana Šuvak

➡️ Korištenje energije u Bosni i Hercegovini dovodi do značajnog zagađivanja zraka što ugrožava okoliš i javno zdravstvo.

➡️ Čest slučaj u bosanskohercegovačkim gradovima je prekoračenje emisije zagađujućih materija u zraku (poput čvrstih čestica, sumpor dioksida, ugljen monoksida i azotnih oksida).

➡️ Čist zrak je odgovornost lokalnih zajednica.

➡️ Lokalne zajednice igraju ključnu ulogu u procesu osiguravanja pravilnog upravljanja kvalitetom zraka, te s tim u vezi potrebno je kontinuirano jačati kapacitete u ovoj oblasti.

Regionalni centar za informisanje i obrazovanje iz održivog razvoja za JI Evropu – REIC, pod pokroviteljstvom Fondacije Konrad Adenauer provodi projekat AQUAMALL (Air QUAlity Management at Local Level), te u okviru ovog projekta organizuje dvodnevnu obuku na temu ? “Upravljanje kvalitetom zraka na lokalnom nivou”.

Prva obuka održana je prošle sedmice u Zenici (Hotel Dubrovnik,17-18. oktobar 2019.). Iduća obuka je u Banja Luci (Hotel Bosna, 12-13. novembar 2019.), te Tuzli (Hotel Tuzla, 21-22. novembar 2019.) i Sarajevu (Hotel Courtyard by Marriott, 4-5. decembar 2019.). Odaberite grad najbliži Vama i prijavite se za učešće putem ? info@reic.org.ba.

#airquality #management #airpollution #training #BosnaiHercegovina #Zenica #BanjaLuka #Tuzla #Sarajevo

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *